08-07-08

ZIEKE BOMEN

BLOG cut tree 

 

 

 

Tien paar jaar geleden kocht ik een tuintje en terras met zicht op prachtige bomen. Het huis zelf was minder belangrijk dan dat rustgevende groen. Een groene oase, midden in de stad: ik had mijn plekje paradijs gevonden. Ik stond er niet echt bij stil dat de bomen zich in een park bevonden en dat ze wel eens konden verdwijnen. Tot mijn grote ongerustheid verschenen twee jaar geleden rode kruisen op de stammen van “mijn” bomen. De gemeente had beslist een tennisterrein aan te leggen op de plaats waar ze stonden. Een petitie van enkele buurtbewoners, een bezoek aan de gemeente en contacten met de bevoegde schepen konden het tij niet meer keren. “De bomen zijn ziek, ze moeten sowieso verdwijnen” vertelde de schepen zonder blikken of blozen. In een tijd waarin leugenaars op het hoogste niveau ongestraft hun gangen kunnen gaan, oorlogen kunnen ontketenen op valse voorwendsels en duizenden mensen de dood injagen zonder dat ze op het matje geroepen worden (Bush) is dit slechts een leugen met lokale impact. Maar toen de bomen met veel geraas geveld werden kon ik het niet nalaten foto’s de maken van de omgehakte stammen en ze naar de schepen te sturen. Geen enkele stam vertoonde tekenen van ziekte. Futiel bewijs van mijn gelijk. De schade was aangericht en - zoals mij groen verteld werd - ging het algemeen belang voor het belang van enkele omwoners. Inmiddels is het tennisterrein aangelegd, omringd door metershoog traliewerk. Nu  vliegen er geen vogels meer af en aan maar gele ballen. En mijn paradijsje is nu een kooi.  

11:03 Gepost door Paule in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: dailies |  Facebook |

Commentaren

mijn paradijs is nu een kooi, wat erg klinkt dat..... dat maakt me verdrietig .. kun je geen uitweg vinden??

groetjes
klaproos

Gepost door: klaproos | 08-07-08

algemeen belang Het algemeen belang? Ja ,voor de kapitaalkrachtigen. Voor de schijtmadammen met rijke venten en die zich overdag vervelen, madammen met een kuisvrouw, een hovenier en een kinderjuf. Madammen die de dagen slijten met hun minnaar, eerst op de tennisbaan, daarna privé.
Algemeen belang, dat is een rustig park met bomen, uitgestrekte bossen om te wandelen en te fietsen, speelpleintjes voor de kinderen, bankjes op het marktplein, openbare toiletten en drinkwaterfonteintjes, degelijk openbaar vervoer, degelijke voetpaden, veilige straten...goh, ik ga me kwaad maken!
Vertel dit maar eens aan iemand die van een uitkeringske moet leven en elke cent in twee moet bijten, dat er een tennisbaan komt voor het algemeen belang! Om te huilen is het!

Gepost door: Martine | 08-07-08

Ik zou die tennisballen in geen geval teruggeven! Misschien kan je zelfs een klacht indienen. Sluikstorten van tennisballen, of schenden van de privecy. Jij mag toch ook niet je spullen zomaar in andermans tuin kieperen?

Gepost door: Martine | 08-07-08

ik ruik de leugen.....

Gepost door: f r e d | 09-07-08

De commentaren zijn gesloten.