13-08-08

EXTREME MAKE-OVER

IMG_5247

 

 

 

 

Tot voor kort zag mijn geboortehuis er zo uit. Met z’n spitse fantasiegevel, hoekjes en kantjes was het de freule van de straat. Achter de drie raampjes op de 1e verdieping werd ik geboren. Wellicht verklaart dat waarom “thuis” voor mij nog steeds dat huis betekent, ook al woon ik al lang in Brussel.

Moeke was verknocht aan haar huis. Ze genoot van de grote tuin achteraan, inclusief het ruime terras omzoomd met seringen, gouden regen, forsythia, rozelaars, meiklokjes… al naargelang het seizoen. Haar eigen paradijsje waar het altijd heerlijk uitblazen was, bij een kopje koffie met huisgemaakt gebak.

Toen moeke stierf werd het huis voor een peulschil verkocht aan een jong koppeltje. Ze hadden grootse plannen om het huis te voorzien van alle comfort. Ik was blij dat het huis in goede handen terechtkwam.

Helaas veranderden de plannen drastisch. Het koppeltje ging uit elkaar en na een maandenlange verloedering kwam de bulldozer op de proppen: het huis werd gelijkgemaakt met de grond.  

Tot dan toe maakte ik regelmatig ommetjes van 80km om nog eens langs het huis te rijden en me eventjes te warmen aan het verleden.  Nu rijd ik liefst om als ik in de buurt ben om het gapende gat NIET te zien.

De hele straat heeft inmiddels een facelift ondergaan. De velden en weiden aan de overkant werden verkaveld en worden nu bebouwd met moderne bunkers. Van de wandelweg langs de Nete, vanwaar ik de oorspronkelijke foto maakte, zie je nu alleen nog een grijze, stenen woestijn.

En moeke's huis, mijn thuis is niet meer...

BLOG My roomTEST 

 

14:10 Gepost door Paule in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: dailies, family affairs |  Facebook |

Commentaren

cliché.....: gelukkig heb je de foto nog.

Gepost door: f r e d | 15-08-08

De commentaren zijn gesloten.