20-11-08

ZES STOELEN OP EEN RIJ

moeke 

 

 

 

 

 

 

Ze zijn afgeleefd, de 6 eiken stoelen met hun grauwe zitvlak dat tevergeefs probeert te herinneren aan groen en beige. Jarenlang stonden ze rond de tafel van mijn ouders. Iedereen die ooit belangrijk was in mijn leven heeft er op gezeten. Ze hebben iets mysterieus, iets wat mij in hun ban houdt. In een opwelling nam ik ze mee toen moeke’s huis leeggemaakt moest worden. Ik wist er eigenlijk geen blijf mee en zette ze voorlopig in de inkomhal van mijn huis. Daar staan ze nog steeds, ingetogen op een rij. In het begin kreeg ik wel eens opmerkingen over hun versleten uitzicht, hun wachtzaaleffect. Maar ondertussen is iedereen eraan gewend dat ze daar wat wezenloos staan. Soms, als er veel bezoek is, mogen ze eventjes mee naar boven. Dan zit ik heel bewust op de stoel van moeke, of is het die van va of Jan? Dan flikkert er iets door me heen, net alsof ik mijn leven eventjes door hun ogen bekijk. Soms is het net of ze er dan heel even bij zijn.

Om de een of andere reden krijg ik het niet over mijn hart om die stoelen op te knappen, ze te voorzien van een fleurig zitje in de kleuren van mijn huis. Nee, ze blijven zoals ze zijn, afgeleefd, kwakkelig, vermoeid.  Ze hebben hun vaste plek verloren en wachten nu lijdzaam op hun  lot. Wat wordt het? Mij moet je het niet vragen. Ik ben in hun ban en weet alleen dat ze niet weg mogen.

 

16:08 Gepost door Paule in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: dailies, family affairs |  Facebook |

Commentaren

Ben blij dat de stoelen bij u mogen voortleven.Moeke met haar zelf gebreid truitje waar ze zo fier over was maar ogen vol immens verdriet...het was zo'n goeike.

Gepost door: FritsKe | 20-11-08

Ik kan je begrijpen. Het zijn niet zomaar meubelstukken. Ze hebben een ziel.

Gepost door: Martine | 20-11-08

Ma peau c'est ma valise,
travel light.
Onthechten kan bevrijdend werken.

Gepost door: wim | 20-11-08

Mooi, heel mooi.
Je maakt hier een mooi stukje virtuele wereld.

Bedankt voor je berichtje op mijn blog. Of het liefde is.. dat weet ik niet. Wel prachtig, hoe mensen die levenskracht toch steeds weer ergens uit weten te halen, onder andere uit liefde.. of uit stoelen.. die je doen denken aan een mooie tijd :)

Gepost door: C. | 30-11-08

De commentaren zijn gesloten.