01-12-08

TWILIGHT

twilight 

 

 

 

 

 

TWILIGHT, ECLIPSE, NEW MOON & BREAKING DAWN by Stephenie Meyer

Mijn verjaardagsgeschenk aan mijzelf: de Twilightsaga van Stephenie Meyer. Vanaf de eerste bladzijde was ik in de ban van Bella Swan en haar fantastische verhaal. Fantastisch in de zin dat het om de interactie tussen een jong meisje en een stel vampieren gaat, maar ook fantastisch in de betekenis van zéér aangenaam om te lezen. Het enige nadeel: wanneer je op het einde van het vierde deel belandt kun je moeilijk vrede nemen met “The end”. Op de website van Stephenie Meyer is er gelukkig nog een draft van “Midnight sun” te lezen: Twilight maar dan gezien vanuit het perspectief van Edward Cullen, het andere hoofdpersonage. Jammer genoeg gaat het maar om enkele hoofdstukken en bestaat er weinig kans dat het boek ooit echt zal verschijnen.

Ondertussen is sinds 26/11 “Twilight” te zien in de bioscoop. Dikwijls stelt de verfilming van een boek dat je erg goed vindt teleur omdat er nogal eens een loopje genomen wordt met het verhaal. Niet zo in deze film van Catherine Hardwicke, die Kristen Stewart castte als Bella Swan en Robert Pattinson als Edward Cullen. Een perfecte keuze als je het mij vraagt. Leuk is ook dat de soundtrack, uitgebracht door Chop Shop Records, o.a. Muse, Paramore en Linkin Park laat horen: muziek die Stephenie Meyer beluisterde tijdens het schrijven van de boeken. Bijzonder mooi is ook Bella’s lullaby van Carter Burwell.

Er is maar één nadeel: net als op het einde van het vierde boek blijf je op het einde van de film achter met een verlangen naar méér. Nu wordt het dus hopen en wachten op het vervolg. Cross my fingers!  

Twilight (2005), New Moon (2006), Eclipse (2007) & Breaking Dawn (2008) Atom Books.

 

13:15 Gepost door Paule in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: good reads |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.