18-09-09

OORLOG EN VREDE

 

 De laatste tijd halen Anderlecht en Molenbeek regelmatig de krantenkoppen. "Oorlog in Brussel" heet het, waarna verhalen over zware rellen, stevige confrontaties tussen jongerenbendes en zelfs fusillades aan huis volgen. Dat alles maakt de mensen schichtig en onzeker. Nochtans is Anderlecht een mooie, boeiende gemeente waar veel culturen met elkaar samenleven. Dat verliest men helaas uit het oog wanneer de gewelddadige verhalen elkaar opvolgen.

Ik wil graag mijn bijdrage leveren om een ander aspect van mijn gemeente te tonen. Hierna een paar hartverwarmende beelden die mij echt een heerlijk gevoel gaven. Ik hoop dat dat ook voor u geldt.

Oorlog&vrede

Een straatconcertje in een volkse buurt, voor doodgewone mensen.

oorlog&vrede1

En praktisch helemaal verscholen achter zijn papa, drumt een jongetje mee op zijn speelgoedtrommel. Papa gaat er stevig tegenaan, het jongetje volgt. Zo'n heerlijk beeld! Het concert duur best lang, maar het jongetje verliest zijn geduld niet. het trommelt en trommelt mee, precies op maat...

oorlog&vrede2

 En wanneer ik na een tijdje doorloop, merk ik dat er nog anderen zijn die genieten van dit concert. Deze bovenburen bijvoorbeeld.

oorlog&vrede3

En dit jongetje dat deze woestijn van steen doet bloeien met zijn dromen. Ik loop door met een smile tot achter mijn oren. Ook dat is Anderlecht!

 

10:13 Gepost door Paule in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: dailies |  Facebook |

Commentaren

Net als jij wil ik de leuke kanten zien, zeker in mensen.
Het is altijd het negatieve wat aandacht krijgt, terwijl er van het positieve en het goede zoveel meer is.
Maar het is niet interessant. Al de jongeren (buitenlanders) die mensen helpen is niet belangrijk, maar juist de ene die een mens in elkaar slaat krijgt alle aandacht!
Gelukkig laat jij met dit blog de goede kant zien! Dank je wel!!!

Gepost door: ank | 18-09-09

Wat een mooie reeks over tolerantie!
"Knettergek" zou Wilders zeggen, maar hij heeft daar gelukkig niets te zoeken.
Ook knettergek vind ik dat ze in Anderlecht al hun zevende koning Albert hebben versleten ;-)))

Gepost door: wim | 18-09-09

Spijtig genoeg is in deze tijd het enige nieuws steeds het 'slechte' al het goede dat gebeurt daar zwijgt men liever over.
Goed dat er mensen zoals jij zijn die ook het goede in de aandacht brengen

Gepost door: Etje | 18-09-09

kijk, dat zouden we nu meer moeten doen,positief nieuws brengen,maar jammergenoeg zijn de mensen meer geintreseert in miserie,dan in goed nieuws,
mooi reeksje,van een vrolijke dag.
grtjs...

Gepost door: guusje | 20-09-09

De commentaren zijn gesloten.