09-09-10

A DREAM COME TRUE

Trip1.jpg

Vespatrip

Eind augustus maakte ik mijn eerste Vespatrip. De vuurdoop van mijn knalrode LX 125, een wonder op wielen, dat telkens weer een grote glimlach op mijn gezicht tovert. Ik ben gek op mijn Wespje. Sinds ik het 11 maanden geleden uit de showroom van Legend's Bike plukte heb ik er zo'n 3000km mee gereden... en als het van mij afhing zouden dat er nog veel meer zijn. Na het utilitaire gebruik - en als het even kon een ritje s'avonds na het werk of in het weekend - was het eindelijk tijd voor de pure fun: EEN TRIP!

 

 

 

Trip2.jpg

Eerste etappe: Brussel - De Panne (180km)

In het goede gezelschap van een BMW 1200RT vertrekken we zaterdagochtend naar zee. Geen snelwegen voor ons, maar kleine en minder kleine banen die ons van Ninove, Brakel en Ronse naar Kluisbergen leiden. België zou België niet zijn als we niet meteen terechtkomen in omleidingen en wegenwerken - zonder de putten en bulten in het wegdek mee te rekenen. Maar de regen blijft uit, in de frisse lucht snuif ik de heerlijke geuren op van natte aarde, koeien, gras... Mijn zintuigen genieten, alle bekommernissen zijn achtergebleven op een andere planeet. We rijden een paar keer verkeerd maar vinden dan toch de baan naar Harelbeke, Izegem, Roeselare. Mij maakt het niets uit, ik geniet van elke bocht die ik met mijn Wespje maak, van elke kronkel in de weg, van elke versnelling.

Trip3.jpg

In Roeselare stappen we even af om een kofietje te drinken en met blinkende ogen onze eerste ervaringen uit te wisselen. De BMW zou af en toe eens lekker willen optrekken, maar voor de rest valt het best mee om samen te rijden. Het zou misschien eenvoudiger zijn als we evenwaardige motoren zouden hebben, maar C. is een onvoorwaardelijke fan van BMW en ik van Vespa. Zo kan het ook.

Het kriebelt al vlug om weer op te stappen. Helm op, handschoenen aan, smile tot aan mijn oren en... vroem... richting Diksmuide. We volgen de Bachten de Kupperoute richting Veurne en De Panne. Wijdse landschappen, water, wolken, een strakke wind... de Westhoek verwelkomt ons met een unieke cocktail waarvan we met volle teugen genieten. Aaaaaaaah, I love my Vespa!  

 

10:53 Gepost door Paule in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Het wespje en de raket ;)

Groetjes

Gepost door: Ourlipsaresealed | 12-09-10

Heeft jouw psychiater je ook verboden om tegen je Vespa te praten ;-)

Gepost door: Wim | 13-09-10

Ha je bent er terug ! En goed uitgewaaid op je Vespa zo te zien. Hier in onze streek is Vespa niet echt IN, maar kan er best inkomen dat t heel fijn rijden is. Zelf zou ik ook eerder voor BMW gaan, beetje zwaardere moto. Veel plezier ermee !
Groetje,
AmaZony

Gepost door: AmaZony | 13-09-10

aaah fijn dat je niet gesmolten bent en we nu achterop je Wespje meekunnen door het Belgenland

Gepost door: fotorantje | 14-09-10

Ha er is hier weer leven in de brouwerij! Wat schitterend, ik zie de lichtjes in je ogen flikkeren hoe je over je vespa schrijft. Een knap beestje zo te zien, knalrood, schitterend. Geniet er nog veel van.

Gepost door: Joke | 14-09-10

Aha er is hier terug wat leven in de brouwerij ;-)

Gepost door: Etje | 15-09-10

De commentaren zijn gesloten.