16-09-10

RAIN AND SMILES

Dag3_b.jpg(Vespatrip - derde dag)

De wind rammelt aan de ramen, de regen tokkelt jazzy noten op het dak. "Hevige regenbuien" belooft de radio, "windstoten tot 65 km / uur".

"No way!" zegt Wespje. Ze haat felle wind en laat haar verontwaardiging goed merken wanneer we toch optornen tegen een strakke bries.

Dan maar een fikse wandeling te voet, van De Panne naar Koksijde. Maar halverwegen vluchten we kletsnat een cafeetje binnen. Boven een dampende kom soep zie ik hoe regen en wind elkaar proberen te overtroeven. En zoals het spreekwoord zegt: waar twee honden vechten om een been, loopt de derde er mee heen.

dag3_c.jpgIn dit geval is die derde een stuk blauwe hemel en zowaar een zonnestraal. Eén blik is genoeg - we trekken onze natte jassen aan en snellen terug naar De Panne. Wespje wil erop uit!

We trekken droge kleren aan, stoppen regenkleding in onze respectievelijke topcase en dan... vroem...

We rijden er zomaar op uit, richting polders. De wind zorgt voor een steeds wisselend wolkenspektafel. De regen geeft de lucht iets pikants. Alle kleuren zijn duidelijker, intenser, net alsof ze tot dan toe onder het stof zaten en nu hun oorspronkelijke schittering terugvinden.

 

dag3-d.jpg

Krachtige geuren prikkelen en verrassen. Natte akkers en weiden, de rijpe geur van koemest, nat hooi waaruit damp opstijgt in de zon, de plotse verrassing van wat bloemen vermengd met de geur van leder en warme motoren.

Ik lach. Dit is een dag van rain and smiles. Nog een!

 

 

 

Dag3.jpg

Veurne, Bulskamp, Beauvoorde... de wijdse landschappen worden opgesmukt met grote en minder grote boerderijen en af en toe een stadje of dorp. Regelmatig zien we een pijl naar een boerderij in de verte, die hoeveproducten, ambachtelijk ijs, seizoengroenten, eieren, kaas, aardappelen... aanbieden.

 

 

 

 

Dag3-e.jpg

 

Een daarvan is de Walhoeve, langs het kanaal van Diksmuide - Duinkerke. Ze blijkt over een prachtige kaaswinkel te beschikken. Tientallen kazen liggen in een grote toonbank, klaar om versneden te worden. In een aparte toonbank beloven ambachtelijk gemaakte desserten zoet nagenieten.

Met veel te veel kaas in mijn linkerhand en een horentje mokka en vanilleijs in mijn rechterhand kom ik weer buiten.

Wespje wacht geduldig tot het laatste kruimeltje van mijn ijsje verorberd is en voert me dan weer zoemend naar De Panne.

Dag3_a.jpg

Misschien had de algemene titel van mijn relaas niet "A dream come true" moeten zijn maar wel "A love story".

14:52 Gepost door Paule in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

hihi, ik zie het, de liefde is heeeeel groot
mmmm hoeveproducten, beter kan niet
ik geniet mee met jou en je wespje

Gepost door: fotorantje | 16-09-10

Het is precies of we hebben het tochtje zelf meegemaakt

Gepost door: Etje | 17-09-10

je houdt echt heel veel van je vespa. Hij is ook mooi hé, zo mooi rood, dat is om verliefd op te worden. Leuke geschreven reportage met leuke foto's.

Gepost door: Joke | 19-09-10

Wat een herfsttoer, echt heel mooi geschreven, alsof je meereist.

Gepost door: danique | 20-09-10

Alweer n leuk verslagje, jij loopt of liever gezegd jij vroemt echt met je hoofd in de wolken ! Fijn dat je zo blij bent met je Vespa, is net alsof er nu een wereld voor je opengaat ... Zo'n wereld van kaas en lekkere ijsjes wil ik ook wel leren kennen.
Groetje,
AmaZony
ps : snif snif heb net gemerkt dat ik niet tussen je 'leuke blogs' sta...

Gepost door: AmaZony | 27-09-10

De commentaren zijn gesloten.