20-09-10

DIVE INTO THE OCEAN

dag4.jpg(Vespatrip - 4e dag)

Vandaag is het tijd voor het grote werk. Via mooie baantjes trekken we naar Cap gris-Nez.

We starten onze motoren en rijden een eindje langs de kust, tot aan Bray-Dunes, een badstadje net over de Franse grens. De wind heeft alle wolken weggewaaid, zodat alle kleuren schitteren tegen een strakblauwe hemel. We rijden via het achterland naar uxem, Téteghem, Coudekerque, Brouckerque en Bourbourg.

Daar parkeren we onze motoren even bij dit mooie beeld, en bezoeken het lokale marktje. dag4_e.jpgIk zou hier wel van alles willen kopen, maar de kleine topcase van mijn Vespa dicteert de wet: een warme "baguette", een salami met hazelnoten, een heerlijke paté en een paar knalrode sneeuwwitjesappels - meer wil ze niet mee.

Met onze toekomstige picknick veilig opgeborgen, vervolgen we onze weg.

Via Guemps en le Pont d'Ardres rijden we richting Guines. En leuk terrasje vertelt ons dat het tijd is voor een "petit serré", zo'n heerlijk sterk koffietje.

En dan... het laatste stuk naar Cap Gris-Nez.

dag4_i.jpgDe uitgestrekte velden ruimen de plaats in voor groene hellingen, afgezoomd met bomen. Koeien, schapen, hier en daar paarden en ezels, grazen in de weiden. De baan klimt en daalt, keert en draait. Achter elke bocht duiken weer nieuwe, prachtige landschappen op.

De lucht proeft hier anders, ze heeft iets zouts dat op mijn huid blijft plakken. 

dag4_l.jpgDe zee meldt haar aanwezigheid lang voor ik haar zie.

En daar is dan de beruchte Cap Gris-Nez. Het is zo helder weer dat ik de wittdag4_d.jpge klippen van Dover kan zien. Engeland lijkt vlakbij.

We rijden langs de kustlijn naar Wissant, een aangenaam badstadje dat zijn laatste toeristen verwent.

dag4_f.jpgWe hebben ondertussen HONGER. Onze picknick verschijnt, en gezeten op een muurtje met zicht op strand en zee doen we ons tegoed aan het lekkers dat we in Bourbourg gekocht hebben. Daarna lopen we langs de dijk, over het strand, met een frambozenijsje in de hand.

Grote boten varen af en aan - het is net of de wereld vandaag in mijn hand past. Wat schijnt alles gemakkelijk, eenvoudig, dichtbij...

Maar op de terugrit richting Sangatte, Blériot-Plage en Calais worden we snel terug tot de orde geroepen. dag4_g.jpgHoe dichter we bij de eurotunnel komen, hoe meer vreemdelingen we zien. Ze slenteren wat doelloos rond. Ze zien er haveloos uit. Je kunt ze niet verwarren met de rijke, zorgeloze toeristen waarvan ik plots deel uitmaak.

Een groepe zwarten met een antieke transistorradio merkt ons op. Een van hen, een jongen met nog voldoende dromen en hoop, ontdekt Wespje en roept, wijst. Ik wuif even, krijg een pak smiles terug.

Ik zoef wat schuldig door, mij plots heel goed bewust van het contrast tussen mijn vrijheid, mijn luxe en hun tekort aan zowat alles... Misschien wil ik daarom de route die ons naar Calais leidt verlaten. Maar de goden en de verkeersborden zitten mij tegen en willens nilens trotseren we het spitsuurverkeer en de files in de stad.

 

dag4_j.jpg

Ondanks het feit dat we verschillende keren verkeerd rijden, vinden we eindelijk toch de weg naar Nielles-les-Calais.

Via rustige baantjes rijden we terug richting De Panne. Het is een verademing het drukke stadsverkeer, de agressiviteit van filerijders achters ons te laten en weer de rust van het landelijke leven terug te vinden.

Ook hier krijg ik af en toe te maken met stresskonijnen die absoluut willen bewijzen dat ze sneller kunnen rijden dan een Vespa, maar over het algemeen valt het best mee.

En dan... als het echt de spuigaten uitloopt, steekt mijn black rider eens een stoere vuist op, en dat kalmeert meer dan een. Black leather helps :-)

dag4_h.jpg

 

 

17:26 Gepost door Paule in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

eens verkeerd rijden moet bij het op avontuur gaan :-)
wat een tocht hebben jullie gedaan
met wespje in het drukke verkeer zal toch wel een evenwichtskunst zijn
Zie ze eens stralen bij haar wespje, mooie foto

Gepost door: fotorantje | 20-09-10

Verkeerd rijden dat hoort er nu eenmaal bij, dat maakt het juist zo avontuurlijk

Gepost door: Etje | 21-09-10

De liefde voor je wespje straalt ervan af! Knap je machientje

Gepost door: Joke | 23-09-10

Verkeerd gereden of niet, je hebt ervan genoten dat zie je aan je foto's en hoe je op die laatste naast je Wespje staat te stralen ! Je tekstjes zijn echt wel goed, boeiend met n beetje humor ... heel leuk om lezen.
Groetje,
AmaZony

Gepost door: AmaZony | 27-09-10

De commentaren zijn gesloten.