29-10-10

TOT ZIENS

Meneslies 06 244.jpg

 

Gisteren liep ik voor de laatste keer naast jou, père Braam. Als zwarte raven stroomden al je vrienden en familieleden samen om je een laatste groet te brengen. Alleen ik droeg flamboyant rood. Het was een eerbetoon aan je ontembare levenslust, je gevoel voor humor, aan de man die je bent, was... hoe moet ik het nu zeggen? Dcithbij zul je altijd blijven, ook al ben je nu onbereikbaar ver.

Je was de vader van mijn beste vriendin, maar tevens mijn grote vriend, mijn grote voorbeeld. Je reisde de hele wereld rond. Toen je onlangs even opschreef in welke landen je allemaal geweest was, kwam je uit op meer dan 100! Je as waaierde uit in de wind. Daar ging je voor je laatste reis, deze keer naar de vier windstreken.

Op deze tocht kan niemand je volgen père Braam. Maar met een beetje vertraging komen we eraan. Wedden dat je dan al het haardvuur aangestoken hebt en dat we onze koude handen en voeten dan kunnen warmen aan je vuur. Dat gebeurde zo dikwijls in het verleden. 

Bedankt voor alles père Braam. You'll never walk alone.

Meneslies 06 088.jpg 

10:53 Gepost door Paule in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

26-10-10

CHEERS

P1200813.JPGDit weekend ontdekt: "La fête du vin et de la bière" dat elk jaar in oktober georganiseerd wordt in het Kursaal van Dunkerque.

Je vindt er bijna 300 stands van Franse wijnboeren, producenten van foie gras, kazen en andere heerlijkheden.

Proeven kan bij iedereen, ook de duurste wijnen gaan open voor wie zijn glas voorhoudt. Want zo zit het in elkaar: bij de ingang krijg je in ruil voor je ticket een wijnglas, en daar ga je de stands mee af. Elke wijnboer laat je met plezier en trots proeven van zijn wijnen.

Heb je genoeg van de champagne, Pessac-Leognan, Sauterne en andere, dan kan je Cognac, Armagnac, vodka, whisky... proeven. En aan een leuke bar worden allerlei streekbieren getapt.

Kortom, een gastronomisch salon waar je zonder dat je erbij stilstaat veel geld uitgeeft. Want hoe kan je weerstaan aan de Franse joie de vivre in combinatie met pure verwennerij van de smaakpapillen?

Ik ben weer klaar voor de feestdagen. Lekkere hapjes en drankjes staan opgestapeld in de kelder. En weet je wat het leukst van alles is? Dat je al dat lekkers kunt delen met wie je lief is, om samen te genieten, te lachen in de wetenschap dat het leven kort is... maar mooi!

Verleden vrijdag, de dag voor zijn verjaardag, overleed een grote vriend des huizes. Cheers, père Braam, ik hoop dat je daarboven dezelfde glimlach om je lippen hebt, datzelfde gevoel voor humor en dat we nog een laatste glaasje op elkaars gezondheid kunnen drinken, jij daarboven, wij hier beneden. CHEERS! 

12:15 Gepost door Paule in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

15-10-10

SWEET SIXTY

Francine&Paule.jpgHet is zover, ik start weer met een rond getal!

De reclamemensen hebben het geweten. Ik word de laatste maanden overstelpt met reclame voor mijn uitvaartregeling, verbanden tegen incontentinentie (met gratis staal), trapliften om mij de trap op te helpen en uitnodigingen om dinsdagnamiddag bingo te komen spelen (met koffie en taart) met de Anderlechtse senioren.  

Folders vragen mij "Depressief? Praat erover met uw arts of apotheker!" Ik moet nu extra opletten voor borstkanker, darmkanker, en zonder een extra portie hormonen gaan mijn beenderen om zeep. 

Mijn bank liet mij een tijdje geleden weten dat op mijn 60e verjaardag, in mijn eigen belang, het bedrag dat ik wekelijks mag uitgeven beperkt zou worden. Gelukkig zag ze nog net op tijd haar enorme flater in en volgde even later een brief met excuses om dat absurde voorstel teniet te doen.

Bij het openslagen van de krant valt mijn oog op een titel: "Bejaard koppel pleegt zelfmoord." Het blijkt te gaan om een vrouw van 62 en haar man van 64 die zijn recente pensionering niet kon verkroppen. Waarschijnlijk werden die net als ik bedolven onder de absurde boodschappen.

Daarom lieve mensen, ik werd op 13 oktober 60 en heb daar geen enkele moeite mee. Het wordt tijd dat men zich niet meer schaamt om een jaartje meer, dat vrouwen zich niet langer verplicht voelen over hun leeftijd te liegen. Ik heb rimpels en grijs haar en ik ren een stuk minder snel achter tennisballen aan, maar so what??? 60 is een perfecte gelegenheid om de champagne eens flink te laten stromen. En alle girls waarmee ik uit de bol ging in de sixties zijn welkom om deze sixty met mij te komen vieren. Let's party!!!

 

15:12 Gepost door Paule in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

06-10-10

KANOPOLO

2010 sep_La_Panne 064.jpgTijdens een fietstochtje in het weekend heb ik een sport ontdekt waarvan ik niet eens wist dat ze bestond: kanopolo.

 

2010 sep_La_Panne 031.jpgTwee teams nemen het tegen elkaar op en proberen de bal in elkaars goals te keilen.

2010 sep_La_Panne 029.jpgHet gaat er best heftig aan toe. Dit is geen sport voor mietjes!

2010 sep_La_Panne 054.jpgGelukkig is er plakband om de gehavende kano's weer op te lappen.

En voor de blutsen en builen van de spelers hebben de liefjes langs de waterkant wonderzalf...

2010 sep_La_Panne 051.jpgWat doen we... spelen we ook een partijtje mee?

13:50 Gepost door Paule in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |