14-01-11

A MOMENT IN THE LIFE OF A COPYWRITER

Afspraak met de marktleider op het vlak van fusies en overnames van familiebedrijven: het M&A team van ING. Nee, niet om mijn minibedrijfje over te dragen, maar wel om een advertorial te schrijven voor Trends.Lion2.jpgHet is een mooie dag. Ik ruil mijn auto in voor de metro en stap uit aan het Warandepark. De tuinmannen zijn ijverig dode bladeren aan het rakelen. Dat kan, nu de laatste vriesplekken de strijd opgegeven hebben.Lion3.jpgIk wandel langs mooie standbeelden, sommige modern maar de meeste 18e eeuws. Er staan er een 60-tal in het park, rond de fontein die voorlopig nog geen waterballet opvoert, maar ook langs de prachtige dreven.

Lion4.jpg

Een jongeman voert z'n hond vredig stukjes van zijn boterham, gezeten op een bankje in het eerste straaltje zon. Een jonge vrouw vindt dat het warm genoeg is om als eerste neer te zijgen in het gras en een boek te lezen.

Lion1.jpg

Ik loop langs de kiosk die binnenkort weer zal opleven op de tonen van lichte muziek. Ze klinkt al in mijn oren, ook wanneer ik wat later over de kasseien voor het koninklijk paleis loop.Lion7.jpg

Ik kruis een legertje straatvegers met Gluttons. Ha Gluttons! Een tijdje geleden interviewde ik een collega van hen over het gebruik van zo'n Glutton, in het kader van een netheidscampagne in Anderlecht. Klik, klik, ik maak enkele foto's tot groot vermaak van de gebruikers. 

Lion6.jpg

Maar de tijd dringt, ik moet echt wel flink doorstappen om op tijd te zijn voor mijn afspraak. Ik wurm mij door het indrukwekkende verkeer, bereik de Troonstraat en daar staat het imposante gebouw waar ik moet zijn. Marnix.

Lion.jpg

Nog vlug een shot van de ING leeuw die zo rustig de wacht houdt naast het logo en dan draai ik de knop om. Familiebedrijven! Overnames! Fusies! Investeerders!

Ik trek een ernstig gezicht, schuif mijn rugzakje recht en loop door de draaideur naar de onthaalbalie. 14 uur, net op tijd. 

 

 

 

10:16 Gepost door Paule | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

ik blijf wel in het mooie park wachten :-)
dat zakengedoe is niks voor mij

Gepost door: fotorantje | 14-01-11

het is nog wat vroeg voor "boterhammen in het park" ...

groeten

Gepost door: willy | 14-01-11

Hi there! I have read your article, and I must say it’s quite fascinating. What you have written is a general feeling but the way you have embedded the feeling into text is admirable. I will be looking forward to see more of this kind of appealing writings. Dominic Wright copywriter

Gepost door: Dominic Wright copywriter | 07-02-11

De commentaren zijn gesloten.